Definition of influencer

: one who acts experts influencer: a person who inspire or guides the actions of others 

Vad är en influencer?

En influencer är en person som själv är avsändare av sina kanaler och har en följarskara som är mer än ‘’bara vänner’’ och som påverkar och engagerar sina följare över tid.  

Eftersom en influencer har en räckvidd som kan jämföras med en tidning, kan influencers nå företagets målgrupp på ett mer effektivt sätt än via traditionell reklam och är ett effektivt sätt för företag som vill skapa en närmare relation till sin målgrupp. 

Att samarbeta med en influencer

Influencers har verktygen för att konsekvent attrahera besökare och är på grund av detta effektiva att samarbeta med för nå ut till en bredare publik. Faktum är att influencer marketing på senare år har kommit att utvecklas till att bli ett nyckelverktyg för bolag som siktar mot nischade målgrupper och är väldigt effektivt, om det görs på rätt sätt. 

En influencer assisterar företag inom ‘’influencer marketing’’, som är en form av reklam som bygger auktoritet för ett varumärke med hjälp utav influencers rykte. Det vill säga en person som lägger upp inlägg eller postar videor (eller annat innehåll) i utbyte mot pengar från företaget bakom den marknadsförda produkten eller tjänsten. Kort sammanfattat är influencer marketing köpt media där annonsören marknadsför sig via/med en influencer.  Vill du lära dig mer om influencer marketing? Läs mer här!

Fördelar med att arbeta med influencers

Influencers är värdefulla eftersom de erbjuder en omedelbar exponering som ett växande företag ofta är i behov av. Här kan du läsa om några av fördelarna med att samarbeta med influencers: 

  • Influencers ökar omedelbart ditt varumärkes trovärdighet. 
  • Ökar varumärkeskännedom genom synlighet i flödet av din influencers existerande publik. Denna marknaden är redan engagerad och väntar på att nytt och relevant innehåll ska dyka upp i deras flöde.  
  • Förbättrar ditt varumärke: Den positiva kontakten som influencers redan har med sina följare skapar en effekt som stärker företaget i ögonen av konsumenten. 
  • Bygger förtroende: Konsumenten litar på åsikterna som influencers har som de följer. 
  • Förbättrar kundrelationer: Stärker relationerna med dina kunder genom den existerande kontakten som influencern redan har. 
  • Förbättrar SEO: Att arbeta med influencers erbjuder möjligheter till länkbyggande. Fler länkar leder till en bättre sökranking. 

Som företag är detta en optimal chans att dra nytta utav exponeringen som influencer marketing ger, genom att komma i kontakt med den rätta målgruppen, vid det rätta ögonblicket.  Kontakta oss här om du vill veta mer! 🙂