UTMANING
När det kommer till gaming finns det idag en utmaning att få kvinnor att börja spela, detta på grund av en tidigare mansdominerad gamingkultur som successivt håller på att förändras. Vi på Aller Media ville visa att gaming är för alla, och att man samtidigt kan uttrycka vem man är.
 
LÖSNING
För att få fler kvinnor att upptäcka Xbox magiska spelvärld tog Aller Medias Creative Studio tillsammans med Xbox fram kampanjen When we play, we all win. Budskapet för kampanjen var tydligt: Alla kan spela! Och med en egen designad handkontroll - kan du samtidigt visa vem du är. Därför valde vi att samarbeta med den svenska längdhopparen Khaddi Sagnia. Vi ville visa hennes storhet som en av Sveriges främsta stjärnor inom svenskfriidrott genom att skapa en specialdesignad handkontroll med Xbox Design Lab - i Sveriges färger.
 
RESULTAT
Resultat blev en lekfull kampanj som togs ut i ELLEs sociala kanaler, som digital native och i print samt även på Khaddis egen Instagram med 300 000 följare där många hyllade kampanjen. Kampanjen fick särskilt fina resultat i den digitala nativen och på SoMe.
 
3:39 minuter lästid på Native ELLE.se (1:10 min över bench)
+200K Räckvidd på SoMe Ad (efter utsatt KPI)
 
– Vi hoppas att samarbetet med Khaddi kommer öppna upp för fler som vill spela tv-spel på deras eget unika och individuella sätt. Samarbetet med ELLE har varit en ren fröjd då de verkligen förstår oss. Vi är så himla nöjda, säger Bailey Kosdal, Xbox Marketing Lead Northern Europe.