Brands
Influencers
Agencies
Aktiespararna
Finance · Sweden

Aktiespararna

Audience Personer

Fredrik är läsaren vi skriver för. Han är 43 år och bor i en stor villa i Saltsjöbaden med sin fru och deras två barn. Fredrik har alltid varit intresserad av ekonomi och började tidigt göra mindre investeringar. Idag har han relativt stora tillgångar i både aktier, fonder och värdepapper. Han investerar bland annat genom sin bank (Swedbank) men är också aktiv på Avanza och tycker att det är givande att handla för skojs skull. Han har större besparingar för både sin fru och sina barn. Ekonomisk säkerhet är viktigt för Fredrik och han är noga med att se till att hans barn får en trygg framtid. Han spenderar cirka 100 000 kronor på resor varje år.

Zandra är den starka läsaren av Aktiespararen. Hon är 35 år och bor i Göteborg. Hon har en övernattningslägenhet i Stockholm och reser ofta runt i världen. Hon kommer från Jönköping och började blogga som tonåring och betraktas nu som en inflytelserik influencer i bloggkretsar. Hon släppte en bok om ämnet som fick stor uppmärksamhet. Hon anses vara en inspirerande entreprenör och många dras till henne och vill arbeta med henne. Hon lägger i genomsnitt 40 000 kronor om året på heminredning och cirka 35 000 kronor på PT-pass per år.

Zandra var  inställd tidigt på att hon skulle bli rik, och det har varit en av hennes drivkrafter. Men som bloggare tjänade hon mycket pengar under en kort tid vilket hon inte riktigt var förberedd på, och hennes finansiella rådgivare på Nordea har hjälpt henne att förstå var hon ska investera för att få den bästa möjliga avkastningen. Hon har gjort mycket besparingar eftersom hon förstår att hon inte kommer att kunna leva som bloggare hela livet och vill känna sig trygg när den dagen kommer.

Källa: Orvesto Internet, Orvesto Konsument, Orvesto Näringsliv

Gender distribution

Women
20%
Men
80%

Advertise with Aktiespararna

Request to advertise with Aktiespararna

  • Free of charge
  • Sent directly to Aktiespararna
  • No commitments