‘Åh du søde ferie…’. Sådan er der sikkert mange danskere, der tænker længselsfuldt. For mange er den længeventede ferie dog inden for rækkevidde og vi har nok alle brugt de sidste par måneder på at dagdrømme omkring mulige feriedestinationer. Sjovt nok, så ser det faktisk ud til, at er der rigtig mange danskere, som mere eller mindre bruger ferien på samme vis. I hvert fald hitter nogle hjemmeaktiviteter, ferietyper og destinationer mere end andre. Her et par ord, om hvordan danskerne for tiden foretrækker at holde ferie. Hvem ved; måske du finder inspiration til din næste ferie – og det uanset, om den skal foregå hjemme eller ude.

Flere hjemmeaktiviteter hitter i ferien – andre er på retur

Hverdagen kan være travl og fuld af gøremål. Derfor er der mange danskere, som benytter ferien til at trække stikket og flade ud hjemme med diverse aktiviteter. På den måde samles der energi til igen at stå ansigt til ansigt med en hektisk hverdag. Populære hjemmeaktiviteter i ferien spænder vidt og bredt blandt befolkningen. Dog oplever nogle aktiviteter en større interesse end andre.

Eksempelvis er det populært at bage. Heraf er bagning med surdej en yndet aktivitet blandt danskerne, og der er da også meget tid at give af i ferien, når den fuldendte surdej skal skabes. Ligeledes spilles der løs på elektroniske enheder i ferieugerne. Faktisk er danskere blandt de mest spillende folkefærd i Europa. Især oplever online casinoer den store interesse for at spille. Hos disse udbyder vinder de forskellige varianter af poker frem, mens det ligeledes er populært at mixe varianterne. En aktivitet, der til gengæld er på retur, er læsning af bøger, og det til trods for, at der faktisk udgives flere bøger og ferien byder på masser af tid til at fordybe sig i lidt givende litteratur. Læsekulturen får i høj grad konkurrence af de mange tv-serier, film og sociale medier, som også er populære hjemmeaktiviteter blandt danskerne i ferien og hverdagen.

Disse typer rejser foretrækker danskerne

Foto: anja. Bilferier af den eller anden type er især populært blandt danskerne.

Der er selvfølgelig også en stor gruppe danskere, som vælger at vinke farvel til hjemmets trygge rammer, når ferien står for døren. Blandt denne gruppe er der nogle typer ferier, der hitter mere end andre. For eksempel er det i disse tider populært at tage på ferie med hjul under fødderne, og det gælder uanset, om der er tale om en klassisk bilferie, eller om køretøjet får spændt en vogn bag på. Bil og campingvogn giver selvfølgelig stor fleksibilitet og komfort på ferien. Her kan du frit finde hen, hvor du vil, når du vil. Imens giver campingvognen et hint af luksus til bilferien. Her er det som at tage dit hjem med dig på ferien. Det er måske derfor denne ferietype hitter stort.

Så er der også mange danskere, som foretrækker naturen og vandrestøvlerne, når den længeventede ferie melder sin ankomst. Vandreferier er det nye sort i Danmark. Der er da også meget smuk natur at finde både inden for landets grænser og i resten af Europa. Samtidig giver vandring mulighed for at få rørt sig på ferien, og det kan være en af årsagerne til populariteten.

Enkelte destinationer hiver i høj grad i danskerne

Fra populære hjemmeaktiviteter og eftertragtede ferietyper til de destinationer, der i særdeleshed lokker og samler danskerne, når der skal holdes ferie. Enkelte feriedestinationer hiver i høj grad i den danske befolkning. Blandt populære feriedestinationer uden for Danmark kan blandt andet nævnes Spanien og Grækenland. Heraf bliver der for tiden især søgt på flybilletter til Malaga og Palma de Mallorca i Spanien samt til Grækenlands hovedstad Athen.

Vender vi blikket mod Danmark, er det især Blåvand, Bornholm og Skagen, der hiver i danskerne. Disse tre danske feriedestinationer har da også været populære i mange år, og den popularitet ser på ingen måde ud til at være aftagende. Også Marielyst, Ebeltoft og Blokhus rangeret højt, når danskerne i disse tider vælger at holde ferie inden for landets grænser. Det er da også tiltalende med et hyggeligt sommerhus godt placeret et af disse steder. Ingen tvivl om det.

Fra hyggelige og afslappende aktiviteter inden for hjemmets fire vægge til en ferie på hjul eller til fods videre til de destinationer danskerne bare ikke kan få nok af ude og hjemme. Der er altså rigeligt at tage fat på, hvis du vil følge strømmen af danskere, der i år skal holde ferie.