Beskrivning
Meer dan een half miljoen Belgische studenten zal de maand januari doorbrengen in opperste concentratie en torenhoge stress. Terwijl zij de examens trotseren, zullen meer dan 120.000 jongeren begeleid worden door leerkrachten, CLB’s, ouders, grootouders, bedrijven in wat tot nu toe de belangrijkste keuze van hun leven wordt.

Toch behaalt 40% van de starters in het hoger onderwijs nooit een diploma. Daarom zoeken we samen met de grootste experts uit wat echt belangrijk is bij het maken van je studiekeuze. Waarop moet je letten om de juiste keuze te maken? Is studeren in het buitenland of een sabbatjaar nemen, een goeie keuze? Op welke manier kun je studeren combineren met werken, of zelfs ondernemen? Hoe kunnen studenten hun beperkte budget inzetten om het meeste uit hun welverdiende vakantie in februari te halen?

Fokus Studiegids wil studerend Vlaanderen een hart onder de riem steken, en kiezend Vlaanderen een blik geven op wat mogelijk is. Zo moedigen we studenten aan hun studentenjaren ten volle te benutten en ze klaar te stomen voor de toekomst.