Metromediahouse.se's logotype

Metromediahouse.se

News · Sweden

Deadlines

Panorama, sticky och takeover skickas senast två
arbetsdagar före publicering och övriga format senast
fem arbetsdagar före publicering.

Material och ev frågor mailas till adoperations@metro.se.

Att bygga 'polite' material

Vid tunga resurser som ska laddas in på en banner såsom video, högupplösta bilder och dylikt vill vi att ni bygger ert material polite så att dessa tyngre vikter laddas in efter sajten, d.v.s. after onload.
Observera att vår maxvikt på formatet (som ni finner ovan) är den vikten som är ok att laddas in initialt och prior to onload, resterande vikt ska laddas in sekundärt.
Definitionen av att bygga polite betyder att den tyngre filen alltså laddas in after onload och då tar hänsyn till uppladdningen av sajten. Vi har satt denna gräns/marker vid 4,5 sekunder och därefter kan den tyngre vikten laddas in, efter marker är maxvikt upp till 500 kB ok. Detta för att vi vill undvika att material kan komma att sega ner sajten i sin helhet. För mer information om detta kontakta oss.

Interstitial

En interstitial är en annons som visas över hela skärmen innan besökaren kommer fram till content-sidan. Annonsen kan vara i valfritt storleksformat men vi rekommenderar att den har ett större format än en normal banner, exempelvis 800x600 pixlar. Ytan runt själva annonsen mörkläggs med en transparent färg. I högra hörnet av annonsen ska det finnas en stängknapp. Denna knapp bör innehålla texten ”close” eller ”stäng” och/eller ett kryss. Vi lägger in koden för stängfunktion så ni behöver endast göra knappen visuellt.

För dessa annonser hanterar vi inte tredjepartsscript utan måste hosta annonsen hos oss. Önskar ni att mäta impressions så måste ni därför bifoga en impression counter url. Storleken på en annonsfil får ej överstiga 125 kb.
• Format: SWF, GIF, JPG, PNG • Visningstid: 6-8 sekunder (det ställer vi in)

Viktigt att tänka på: Siten laddas samtidigt som denna annons visas. Vi rekommenderar därför att inte använda externa filladdningar och dylikt, samt att hålla annonsen så enkel som möjligt för att undvika prestandaproblem som kan resultera i att annonsen hackar osv. I övrigt gäller våra vanliga specifikationer för flash.

Display - Desktop

Display - Mobil