Bauer Media Sverige
Bauer Media Sverige

Bauer Media Sverige

Advertising Sweden
I det nya medielandskapet växer betydelsen av ljudkommunikation. Allt fler väljer att lyssna istället för att läsa och titta, och allt fler väljer nu också att prata istället för att skriva och klicka. Det kallar vi det nya ljudlandskapet. 

Sedan länge har över 90% av den svenska befolkningen varje vecka lyssnat på radio. Nu lyssnar även 60% varje vecka på någon form av digitalt ljud. Tillgängligheten har aldrig varit större och utbudet av musik och talat innehåll växer explosionsartat. 

Det finns inga gränser hur man lyssnar, var man lyssnar och när man lyssnar. I det nya ljudlandskapet finns innehållet överallt som en naturlig del av vardagen.

Vårt sätt att interagera med teknik och internet sker också i allt högre utsträckning genom ljud. Tillväxten av smarta högtalare är större än någon annan teknisk produkt sedan den smarta telefonen och det är bara början av en revolution inom artificiell intelligens som gör att teknik både lyssnar och pratar. Vi kommunicerar med ljud redan sekunderna efter att vi föds. Nu har den utvecklingen nått internet.

I ett landskap där både innehåll och interaktion är ljudburen blir ljudet också avgörande för att nå fram med budskap. Vår uppgift är att se till du når en publik som lyssnar. Vi når över 5 miljoner svenskar varje vecka. De lyssnar på våra radiostationer och podcasts för att få en roligare vardag och det är därför ditt budskap når hög räckvidd och rätt målgrupp - oavsett plattform.

Källor:
Radiolyssning: Kantar Sifo officiell radiomätning (PPM) 2018
Digitalt ljud: Kantar Sifo Orvesto Konsument 2018
Smarta högtalare: EMarketer 2018.
Read more

Bauer Media Sverige

Vi kan kombinera nätverk, kanaler, geografiska sändare och tid på dygnet så att vi får en mycket träffsäker lösning, en spjutspets in i din målgrupp. Och har vi ingen podd, radiostation eller kombination som är tillräckligt träffsäker så skapar vi en till dig.

Gender distribution

Women
48%
Men
52%